Lecture 15.03:Pascal Bertrand

Lunchtime Lectures
Do, 15.03. 12:30 Uhr
Pascal Bertrand
»Rethinking space: two transformation case studies (The restaurant of the Opera Garnier and The Champollion Museum)«

ESAIL LAB has chosen to investigate projects to renovate old buildings. These projects mainly develop thinking of interior architecture, a discipline which corresponds to our area of teaching. These kind of projects are complex, and any attempts to draw out the intellectual processes of the discipline are more than legitimate. From case studies, we hope to produce a more general analysis of the processes for transforming spaces. Making an inventory of these conceptual processes may ultimately contribute to a more theoretical approach to this discipline.

Pascal Bertrand

Pascal Bertrand is the director of ESAIL school. He holds an Architect’s degree and DEA in Philosophy.

Website:

LUNCHTIME LECTURE #3